Mendemondák és valóság


Mendemondák és valóság

A legtöbb pár fejében felmerül a kérdés, vajon miért is van szükségünk az esküvőszervezőre, a barátnőm/testvérem/szomszédom is megoldotta egymaga. Ez igaz, megoldhatjátok magatok is, de higgyétek el nem minden arany, ami fénylik és ezt felismerni már nem is olyan egyszerű egyedül.
Kérjetek szakértői segítséget, ne fussatok plusz köröket! Spóroljatok időt és pénzt a segítségemmel!

 

Szükségetek van esküvőszervezőre, mert …

… nem túlélni szeretnétek a nagy napot, hanem élvezni annak minden percét.
Gondoljatok bele, egy esküvőn rengeteg szolgáltató dolgozik egyszerre, akiket valakinek irányítani kell. Túl sok az apró részlet, amit valakinek kézben kell tartania. Ha nem szeretnétek, hogy egy rohanás legyen a napotok, akkor jó helyen jársz!

… nagyon elfoglaltak vagytok és nincs 400 órátok mindennek utána járni és nézni. Az esküvőre fordított idő esetenként mindig változó, de alapvetően elmondhatjuk, hogy egy esküvő nagy falat és nem pár óra összerakni a részleteket.

… nem csak egy átlagos esküvőre vágytok, hanem a legjobbat szeretnétek kihozni életetek megismételhetetlen nagy napjából.

… fontos számotokra a minőség és szükségetek van valakire, aki garanciát vállal, arra hogy esküvőtök olyan lesz, amelyet megálmodtatok.

… nem szeretnétek egy vendégeteket sem olyan felelősségteljes feladattal ellátni, ami akadályozhatja az önfeledt szórakozásban.

… nincs gyakorlatotok a szervezésben és szeretnétek biztosra menni, hogy van valaki, akihez bátran fordulhattok a kérdéseitekkel. Tőlem őszinte, gyakorlatias választ kaptok, megmutatom az érem mindkét oldalát, hogy objektíven tudjatok dönteni. A döntés mindig a tiétek!

… külföldön éltek, de itthon tervezitek az esküvőt. A mai világban a Skype, Messenger és Viber nyújtotta lehetőségek tökéletesen áthidalják a távolságot. Bízzatok bennem, számomra a ti érdeketek a legfontosabb és mindig ezt tartom szem előtt!

 

Mit is csinál az esküvőszervező?

A jó szervezőnek az álmokat kell valóra váltania. Ehhez a sok-sok kérdésen túl nagyfokú empátiára van szükség és emberismeretre, hiszen pár hónap vagy jobb esetben egy év alatt kell megvalósítani két kezdetben teljesen idegen ember vágyait.
Az esküvő körüli teendők folyamatában részt veszek, amibe csak bevontok. Mindenkinek mások az igényei, és ezt én tiszteletben is tartom.
Ha szeretnétek, segítek kiválasztani a megfelelő szertartás és vacsora helyszínt, segítek megtervezni és betartani az esküvői költségvetést. Az elképzeléseitekhez és a násznéphez leginkább passzoló szolgáltatókat ajánlom nektek.
Időpontokat egyeztetek, folyamatosan tartom a kapcsolatot mindenkivel, aki az esküvőn szerepet tölt be, így minden szál hozzám fut be.
Ott vagyok az esküvő napján egészen a kezdetektől, “fogom” a kezeteket, és tündér keresztanyaként őrködöm, hogy minden simán menjen.


Mikor kell felkeresnetek a szervezőt?

A lánykérés után, amint körvonalazódtak a főbb elképzelések, érdemes felkeresni a szervezőt és átbeszélni az elképzeléseket. Sokan nem is gondolják, mennyi szempontot kell figyelembe venni, amit utólag javítani már nem lehet.
Ha belevágtatok a szervezésbe és menet közben látjátok be, hogy kell a segítség, attól még nem kell egyedül végig csinálni, menet közben is kérhettek segítséget.

 

Az esküvőszervezőn lehet spórolni, mert nem olcsó!

Biztos ez? Az idő pénz és én időt spórolok nektek, ezt ne felejtsétek el!
Nem ingyen dolgozom, az a szervező, aki ezt mondja magáról, annak biztos ingyen adják a kenyeret a boltban és a csekkjeit is valaki más fizeti be helyette.
Szeretem a munkámat, az elismerést a munkámért és pénzt keresni is, amit a családomra költhetek. Reálisan gondolkozom, fontos, hogy az ár – érték arány, amit másoktól elvárok, nálam is jó legyen!
DE! Az általam kiajánlott szolgáltatók árai ugyanazok az árak, mint amiket privát megkeresés útján kapnátok. Sok esetben akár kedvezményeket is el tudok érni, mert tudom mit, mikor, hol, hogyan lehet. Alkudni is tudni kell, vannak esetek, amikor lehet és van, amikor nem éri meg, hiszen a minőség rovására megy.
A díjazásom az elképzeléseitektől, az esküvőtök készültségi fokától és bonyolultságától függ. Tehát a tiszteletdíjam egy változó összeg, amit az első személyes találkozó után tudok megmondani.
Az összeg fedezi: a teljes szervezés költségét, a helyszínbejárásokat, a személyes találkozóinkat, a telefonszámlám, az útiköltségemet, és az egész napos rendelkezésre állásom a nagy napotokon.

 

Hol vállalok esküvőszervezést?

Országszerte, a távolság számomra nem akadály. A szervezési feladatok nem helyhez kötöttek, de érdemes tudni, hogy a szervezés folyamata több személyes találkozót is megkövetel.

 

+1 “Majd a család, barátnőm, anyukám segít megszervezni!”

Megszokás, hogy a családra és a barátaitokra számíthattok, ez természetes, hiszen megbíztok bennük. Azonban ritka az olyan családtag vagy jó barát, aki naprakész és tapasztalt esküvőszervezés terén. Még, ha van is ilyen ember a közeletekben, további kérdések is felmerülnek: van-e ideje a szervezésre, mennyire rugalmas és kreatív? Ha minden szempontból megfelelő kiválasztottatok, tegyétek fel magatoknak még ezt a nagyon fontos kérdést: hogy őt, mint meghívott vendég szeretnétek magatok mellett tudni a nagy napon, vagy elhavazzátok az esküvőtök körüli teendőkkel? Ez komoly terhet jelent, ha szülő vagy barát, biztos szeretnétek, hogy ekkora felelősség legyen a nyakában? Nem tud veletek felhőtlenül örülni, mert idegeskedni fog, azon, hogy minden tökéletes legyen!